Activiteiten

De directe omgeving van de woning leent zich perfect voor natuurliefhebbers die houden van wandelen, fietsen en gewoon genieten van rust. Op een afstand van c.a. 6 km ligt het dorp Zelezny Brod. In dit dorp zijn o.a. een glasmuseum, meerdere bezienswaardigheden, een aantal eetgelegenheden, een hotel, een klein casino en supermarkten te vinden. Door dit dorp loopt een rivier, waar ‘s zomers gevist kan worden. M.b.t. wintersport zijn er in de directe omgeving van c.a. 10 km een aantal kleine skigebieden, die geschikt zijn voor de beginnende skiër of mensen die met kinderen op vakantie gaan. Iets verderop, op c.a. 30 km (in de winter c.a. 30 min rijden) liggen Harrachov en Rokytnice nad Jizerou in het Reuzengebergte.

Dit zijn de grotere skigebieden van Tsjechië. Hier zijn pistes voor zowel de beginnende, als de meer ervaren ski-liefhebbers.
Verder liggen de plaatsen Turnov en Jablonec Nad Nisou binnen een straal van 15 km. Dit zijn grotere plaatsen met winkelcentra. Liberec ligt nog iets verder (± 30 km). Dit is een grote stad met een groot winkelcentrum, meerdere hotels, pensions, grote supermarkten (20 kassa’s), grote bouwmarkten etc. etc. Degene die iets langer in Tsjechië blijft is een dagje

Praag zeker een aanrader! Dit is ongeveer een uurtje rijden va de woning. Er is een mogelijkheid gebruik te maken van een betaalde parkeerplaats (paar euro), bij Cerny Most vlak voor Praag en dan met de metro naar het centrum. Maar ook met de trein met Zelezny Brod als vertrekpunt is een aanrader (uitstappen in hartje Praag).

Tsjechië heeft een schat aan culturele bezienswaardigheden. Wie daarin is geïnteresseerd kan op internet veel vinden.